Αγίου Κωνσταντίνου 3, Αιγάλεω
2105906025, Κινητό:6980327900 
Περικλέους 23, Αιγάλεω
2105614255
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


  Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, τα παιδιά που μαθαίνουν κάποιο μουσικό όργανο τα πηγαίνουν καλύτερα στο σχολείο απ' ότι τα υπόλοιπα καθώς η μουσική βοηθάει στην ανάπτυξη του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου, όπου πραγματώνονται οι λειτουργίες που αφορούν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, αλλά και του αριστερού ημισφαιρίου όπου λαμβάνουν χώρα οι γλωσσικές και αιτιολογικές λειτουργίες. Επίσης, οι μαθητές εκπαιδεύονται διαρκώς στο να απομνημονεύουν μουσικά κομμάτια, πράγμα που εξασκεί την μνήμη τους και προφανώς χρησιμεύει και σε άλλους τομείς. Ακολούθως, τα παιδιά εξελίσσονται σταδιακά σε έξυπνους ενήλικες με πολύ καλή μνήμη. Μπορείτε να το εξακριβώσετε με μια απλή έρευνα στο Google αναζητώντας: music and intelligence.

  Άλλο ένα θετικό σημείο είναι ότι η μουσική είναι μια τέχνη που απαιτεί την τελειότητα. Έτσι οι μαθητές εκπαιδεύονται στο να είναι πειθαρχημένοι και να παραδίδουν έργα υψηλής ποιότητας, κάτι που προφανώς είναι χρήσιμο σε πολλούς τομείς.

  Δεν θα ήταν περιττό να ειπωθεί ότι η μουσική είναι ένα μέσο κοινωνικοποίησης, μέσα από την συμμετοχή των παιδιών σε ομαδικά μαθήματα και συναυλίες, που βοηθά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του μαθητή και του δείχνει τρόπους για να βελτιώσει τις κοινωνικές του ικανότητες. Έτσι οι μαθητές επικοινωνούν καλύτερα με το περιβάλλον τους, αποκτούν αυτοπεποίθηση και μαθαίνουν να συνεργάζονται.

  Τέλος, η μουσική δίνει χαρά και έχει την ικανότητα να μειώνει τα επίπεδα του άγχους. Παρέχει πολιτισμό και απομακρύνει τα παιδιά από τα «κακώς κείμενα».

Ωράριο Λειτουργίας:
Αγ. Κωνσταντίνου 3, Αιγάλεω:
Καθημερινές: 14.00-22.00,
Σάββατο 10.00-14.00
τηλ.: 210-5906025,
Κινητό: 6980327900

    eclass login